Vështrime

Kaleidoskopi politik kosovar

Sa herë u ka ndodhur të keni menduar ndonjë detaj ashtu nga fëmijëria e juaj, e pastaj ashtu në bazë të atij detaji të mundoheni që t’i shpjegoni dukuritë, të cilat mund të jenë duke ndodhur në jetën tuaj në momentin e tanishëm, pavarësisht nga mosha të cilën jeni.

Tani unë e paramendoj Kosovën si një tub cilindrik të kaleidoskopit. Guralecët me ngjyra në fund të tubit cilindrik janë partitë politike shumëngjyrëshe kosovare. Pasqyrat janë Parlamenti dhe Qeveria, të themi. Syri në fund të tubit jemi ne populli. Por ka një dallim këtu. Sa herë që e rrotullojmë cilindrin që t’i

Sa herë u ka ndodhur të keni menduar ndonjë detaj ashtu nga fëmijëria e juaj, e pastaj ashtu në bazë të atij detaji të mundoheni që t’i shpjegoni dukuritë, të cilat mund të jenë duke ndodhur në jetën tuaj në momentin e tanishëm, pavarësisht nga mosha të cilën jeni.

Momentalisht unë jam duke kaluar nëpër një moment të tillë. Sigurisht se ju kujtohen kaleidoskopët.