Vështrime

Sikur Franka të kish lindur te ne

Franca Viola

Në moshën 15-vjeçare, Franca Viola u fejua me Filippo Melodia, nip i një familjeje të pasur mafioze siciliane. Po atë kohë, i fejuari arrestohet për vjedhje dhe i ati i Franca-s menjëherë e prish fejesën. Për këtë arsye merr kërcënime me jetë dhe disa herë ia shkatërrojnë atë pak pasuri që kishte. Në dhjetor të 1965-s, Franca rrëmbehet nga ish i fejuari me një grup shokësh, përdhunohet dhe lihet pa ngrënë për ditë me radhë, derisa e shpëton policia. E gjejnë në shtëpinë e motrës së Filippo-s, të shtrirë në shtrat pa vetëdije.