Vështrime

Rrugë që ngushtohet

Jemi popull i çuditshëm, përfundimisht. Është e pabesueshme se si në fazën e një krize aq të thellë shëndetësore me efekte të mëdha financiare, i vetmi send që mbijeton dhe mbufatet është politika. E ne heshtim

Duket se situata me pandeminë tashmë ka dalë jashtë kontrollit. Masat e ndërmarra që nënkuptojnë mbylljen e kafehaneve natën, nuk do të mjaftojnë për të kthyer madje asnjë fije disipline - ngase ditën ato po vazhdojnë të rrinë të mbushura, pa asnjë respektim distance, përderisa nga ana tjetër, njerëzit po vazhdojnë të shkojnë në det, thuajse asgjë.

Tashmë i kemi kaluar 4 mijë të infektuar dhe numri i të vdekurve i është afruar njëqindëshit. Kjo që po ngjet në këtë muajin e fundit do të duhej të ishte alarm me zhurmë të sirenës kundërajrore për krejt ne: maska, distanca, larja e duarve janë bërë tashmë të domosdoshme, po qe se duam ta shpëtojmë veten dhe njerëzit tanë të afërm nga infeksioni. Infeksion që nuk zgjedh as moshë, as gjini, as etni, as asgjë: të enjten në Prishtinë u raportua lindja e një foshnje me koronavirus, që me gjasë e ka trashëguar nga nëna.