Vështrime

Samiti Virtual & keqmenaxhimi viral

Të dielën pritet të mbahet Samiti Virtual i Parisit ndërmjet Bashkësisë Evropiane, apo thënë më saktësisht kancelares Merkel, presidentit Macron, presidentit Vuçiq dhe kryeministrit virtual Hoti. Nuk besoj se ky samit virtual do të sjellë ndonjë marrëveshje konkrete, por mund të jetë një iniciativë e evropianëve që lokomotivën e bisedimeve ta kthejnë në binarët ku lokomotivistit nga Brukseli do t’i "kthehet" vendi i punës, i cili në një mënyrë ishte shkarkuar nga iniciativat e dështuara tashmë nga ana e emisarit për bisedimet në Ballkan, Richard Grenell, presidentit Vuçiq dhe presidentit Thaçi

Hovi i zhvillimeve tektonike diplomatike, qoftë në planin global, qoftë në atë lokal, është në vrullin më të madh.