Vështrime

Përplasja me Specialen

Përplasja me Specialen, që i bie edhe me mbështetësit e saj, BE-në dhe SHBA-në, ka përfundim të keq. Madje mund të çojë në zhveshjen e të dyshuarve para se të nisë procesi. E nëse solidarizimi dhe mbështetja ndaj të dyshuarve ngrihen në nivel të institucioneve – Qeveri e Kuvend, atëherë rrezikohen edhe vlera historike e UÇK-së, e edhe perspektiva e shtetit

Krime kundër njerëzimit, krime lufte, ndër të cilat vrasje të paligjshme, zhdukje e detyruar e personave, përndjekje dhe tortura... Nuk ka ku shkon më keq sesa ky kategorizim i veprave, sesa kjo përmbajtje e aktakuzës së ngritur nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në Hagë ndaj presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, dhe kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli.