Vështrime

Pse u diferencua Vjosa Osmani?!

Veprimet e lidershipit politik të LDK-së, veçmas pas zgjedhjeve të 6 tetorit 2020, treguan se personalitetja që guximshëm kishte hyrë në front mbikëqyrej dhe kontrollohej nga prapavija autoritare. Autoritarizmi politik i LDK-së nuk lartësohet nga meritat personale, por nga poltronët e nënshtruar që e mbështesin liderin autoritar për shkak të epsheve të fshehura të poltronëve që një ditë të zëvendësojnë liderin partiak! Sipas votimit diskutabil, Vjosa Osmani u shkarkua me 70 vota të poltronëve që synojnë të zëvendësojnë liderin, ndërkohë 16 ishin kundër, 9 abstenuan nga 95 anëtarë që votuan, ndërsa 28 të tjerë nuk janë përgjigjur për shkak se kanë dëshiruar dhe janë të bindur se kështu po e ruajnë traditën demokratike të LDK-së!

Veprimet e lidershipit politik të LDK-së, veçmas pas zgjedhjeve të 6 tetorit 2020, treguan se personalitetja që guximshëm kishte hyrë në front mbikëqyrej dhe kontrollohej nga prapavija autoritare. Autoritarizmi politik i LDK-së nuk lartësohet nga meritat personale, por nga poltronët e nënshtruar që e mbështesin liderin autoritar për shkak të epsheve të fshehura të poltronëve që një ditë të zëvendësojnë liderin partiak! Sipas votimit diskutabil, Vjosa Osmani u shkarkua me 70 vota të poltronëve që synojnë të zëvendësojnë liderin, ndërkohë 16 ishin kundër, 9 abstenuan nga 95 anëtarë që votuan, ndërsa 28 të tjerë nuk janë përgjigjur për shkak se kanë dëshiruar dhe janë të bindur se kështu po e ruajnë traditën demokratike të LDK-së!

Të nderuar lexues, “poltronët janë plehra ku rriten të gjitha të këqijat e kësaj bote”. Ndërsa tranzicioni i shoqërisë kosovare i udhëhequr nga lidershipi autoritar, veçmas pas udhëheqjes së LDK-së nga Isa Mustafa, ka shërbyer si bazë e fortë për përforcimin mentalitetit poltronist që tregoi votimi diferencues për largimin e Vjosa Osmanit. Autoritarizmi dhe poltronizimi shkaktuan imponimin e vullnetit autoritar të lidershipit të mbështetur nga vullneti i poltronëve që mbikëqyren dhe kontrollohen nga lideri partiak dhe grupi rreth tij.