Vështrime

Gjermania dhe Franca: Rifillojeni tani dialogun e udhëhequr nga BE-ja!

Koronavirusi ka përmbysur jetën tonë të përditshme duke rrezikuar kësisoj të nxjerrë më shumë në pah konfliktet, dobësitë dhe pabarazitë që në Evropë dhe në botë ekzistojnë prej vitesh tanimë. Ne jemi mjaft të vetëdijshëm për këtë rrezik dhe të gatshëm që ta adresojmë atë bashkërisht përmes një bashkëpunimi edhe më të fortë në nivel ndërkombëtar dhe evropian.

Artikull i përbashkët i ministrit të Jashtëm, Jean-Yves Le Drian, dhe ministrit të Jashtëm federal, Heiko Maas

Koronavirusi ka përmbysur jetën tonë të përditshme duke rrezikuar kësisoj të nxjerrë më shumë në pah konfliktet, dobësitë dhe pabarazitë që në Evropë dhe në botë ekzistojnë prej vitesh tanimë. Ne jemi mjaft të vetëdijshëm për këtë rrezik dhe të gatshëm që ta adresojmë atë bashkërisht përmes një bashkëpunimi edhe më të fortë në nivel ndërkombëtar dhe evropian.

Ky virus i vendos gjithashtu disa prej konflikteve tona të vjetra dhe betejave të brendshme në një perspektivë të re. Ai na tregon se ku duhet të ndryshojmë. Dhe me "ne" nënkuptojmë Evropën si një të tërë - vendet anëtare të BE-së dhe vendet që janë në rrugën për t’u bërë anëtare të tij. Asnjë rajon nuk është më afër BE-së sesa gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor - gjeografikisht, historikisht, politikisht dhe në rrafshin e lidhjeve njerëzore mes nesh.