Vështrime

I dashur virus

I dashur virus, më mirë se kurdo na mësove se edhe politika e ka vlerën e vet shumë më të zvetënuar sesa e kishim menduar

Sfida më e madhe në botën e pandalshme sot është të rrish i palëvizshëm. I palëvizshëm për të jetuar. Ky është paradoksi që nuk e kishim menduar, por që po i përshtatemi me gjithë energjitë. Në fakt moslëvizja, apo si quhet në terminologjinë ndërkombëtare “tonic immobility”, është një strategji instinktive mbijetese për disa kafshë. Gjarpri, për shembull, është aktor i shkëlqyer, sapo ndien afër rrezikun ngrin dhe qëndron ashtu derisa çdo gjë të qartësohet. Bretkosa braziliane shtiret si e vdekur (thanatosis), kur ndien rrezikun. Specia jonë si ajo më superiorja që njohim deri tani detyrohet të rrijë e mbyllur në praninë e një predatori si COVID-19 që brenda pak ditësh po ngufat gjithë botën.