Vështrime

Dilema palestineze

Plani amerikan është lavdëruar dhe dënuar varësisht prej prirjeve politike. Ama, është kjo hera e fundit që një administratë amerikane ka krijuar një hartë, e cila i vë në tryezë çështjet që janë lustruar për tepër gjatë kohë. Tani, plani e paraqet atë që skena politike izraelite mund ta përballojë, ani pse politikat palestineze nuk mund ta përballojnë.

Kam qenë i përfshirë, në një mënyrë apo tjetrën, në procesin paqësor të Lindjes së Mesme për 12 vjet. Rrallëherë shkruaj për këtë, ngase ndonjë gjë e thënë në publik rëndom e ofendon dikë.