Vështrime

Dialogu përballë dialogut

Tashmë është e qartë: Dialogu i Brukselit mes Kosovës dhe Serbisë, i ndërmjetësuar nga ish-përfaqësuesja Mogherini, ka dështuar në arritjen e cakut të deklaruar – normalizimit të marrëdhënieve mes dy vendeve. Shfaqja e përgatitur në Bruksel tashmë është mbyllur, dhe nuk mund të jemi të kënaqur – është humbur kohë e mund, dhe janë sakrifikuar resurse, për të ardhur në një moment kur gjithçka duhet rishikuar rrënjësisht para se të ecim tutje.

* * *