Vështrime

Bjerini shkurt

Me insistimin eventual që të shkohet në zgjedhje të reja, VV-ja dhe LDK-ja (në rast se nuk shkon në opsionin e një Qeverie “të imponuar nga miqtë ndërkombëtarë”) do të jenë përgjegjëse për zgjatjen e jetës Qeverisë më të keqe dhe më zhvatëse edhe për së paku nja gjashtë muaj. Nga ana tjetër do të ballafaqohen edhe me rrezikun real të humbjes së elektoratit, i cili dita më ditë e sheh se si po i tretet entuziazmi. E mbi të gjitha, se si po i tretet shpresa me të cilën e kishte përjetuar rezultatin e zgjedhjeve të 6 tetorit.

Kur Akademia suedeze kishte vendosur ta ndante Nobelin për letërsi sivjet, e kishte postuar edhe një pyetje në Twitter: “A keni lexuar ndonjërin libër shkruar nga laureati i vitit 2019, Peter Handke?” Bëhej fjalë për njeriun e njohur si serbofil i pakamufluar, adhurues i Millosheviqit dhe i Karaxhiqit e Mlladiqit. Mbi të gjitha ishte i njohur si mohues i gjenocidit të boshnjakëve në luftën e Bosnjës kryer nga forcat serbe paramilitare dhe ushtarake.