Vështrime

Çka tash për Ballkanin…?!

Dështimi i Bashkimit Evropian për të filluar bisedimet e pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, në samitin e saj të tetorit, mund të kontribuojë në destabilizimin e Ballkanit Perëndimor. Bllokimi francez i procesit të zgjerimit, gjithashtu, do të inkurajojë aktivitetet subversive të Moskës në të gjithë rajonin.

Hyrja e bllokuar për shtetet që vazhdojnë të luftojnë me reformat do të dërgojë një mesazh të braktisjes pikërisht në një kohë kur ata kanë nevojë për inkurajim dhe përfshirje më të fortë në BE. Aderimi në Bashkimin Evropian mbetet një ambicie thelbësore në të gjithë Evropën Juglindore.