Vështrime

Autoritarizmi postkomunist ballkanik

Tri dekada pas rënies së Murit të Berlinit, entuziazmi fillestar postkomunist tashmë është zbehur. Sidomos në Ballkan, ku komunizmin e zëvendësoi autoritarizmi.

Fillimi i nëntorit do të shënojë tri dekada nga rënia e Murit të Berlinit, të perdes së hekurt dhe të komunizmit. Entuziazmi fillestar postkomunist më vonë filloi të zbehet.