Tokio 2020

Arma sekrete e Australisë në Lojërat e Tokios, kafeja e mirë

 

Ekipi olimpik i Australisë ka pasur një fillim optimist në kampanjën e Lojërave Olimpike të Tokios. Me nëntë medalje të arta deri të premten në mesditë, australianët tashmë kanë kaluar rekordin e tyre të medaljeve para pesë vjetësh në Rio, kur kanë mbetur më shumë se një javë deri të ceremonia mbyllëse e kësaj ngjarjeje shumësportëshe. Ka shumë shpjegime për këtë sukses: performanca e jashtëzakonshme individuale, fati i mirë, financimi i mjaftueshëm dhe planifikimi i kujdesshëm. Mirëpo, ka një faktor tjetër që nxit atmosferën e një ndjenje të mirë të Australisë në Fshatin Olimpik: kafeja e mirë.

Komiteti Olimpik i Australisë (AOC) kishte planifikuar me përpikëri çdo aspekt të pjesëmarrjes së ekipit në Tokio, dhe ishte dyfishuar në detajet më të vogla kur koronavirusi ndërpreu Lojërat vitin e kaluar. Ky planifikim shtrihej në organizimin e një karroce kafeje në pjesën australiane të fshatit olimpik, për të siguruar që sportistët të shijonin shijen e shtëpisë në Tokio. Por edhe planifikuesit e AOC-së u befasuan për të mirë kur në Fshatin Olimpik arriti një prej baristëve i angazhuar për kafe. Elliot Johnson, një fanatik i kafesë në Melburn, i cili ka qëndruar në Japoni për gati pesë vjet, ishte një zgjedhje e përshtatshme - nëse ishte e rastësishme - për një nga punët më të rëndësishme në Fshatin Olimpik. Pas punës në baret “Breakfast Thieves” në Fitzroy dhe “Little Rogue” në Melburn, Johnson u zhvendos në Japoni në fund të vitit 2016. Ai ka qenë duke bërë kafe në barin “Hokkaido”, që gjendet në ishullin kryesor të Japonisë, para se të nisej për në Tokio kur u angazhua për kafetë e sportistëve australianë.