Tokio 2020

Agron Kuka: Suksesi në Tokio është mrekulli

Kryetari i Federatës së Xhudos të Kosovës (FXHK), Agron Kuka, ka mbetur i kënaqur me paraqitjen e ekipit kosovar të xhudos në Lojërat Olimpike “Tokio 2020”.

 

Kryetari i Federatës së Xhudos të Kosovës (FXHK), Agron Kuka, ka mbetur i kënaqur me paraqitjen e ekipit kosovar të xhudos në Lojërat Olimpike “Tokio 2020”.

Në fakt, suksesin e xhudistëve të Kosovës, Kuka në një intervistë për KOHËN, e ka quajtur mrekulli. Në Olimpiadë, Kosova u përfaqësua me pesë xhudistë, që të gjithë me normë dhe i fitoi dy medalje të arta. Distria Krasniqi dhe Nora Gjakova me paraqitjet e tyre fantastike siguruan suksesin e Kosovës në paraqitjen e dytë në Lojërat Olimpike. Krasniqi triumfoi në kategorinë deri 48 kilogramë, ndërsa Gjakova në atë deri 57 kilogramë.