Tokio 2020

Notarët me përvojë dështojnë përballë sfiduesve të rinj

Foto: AP
 

Ndihej si një ndërrim i roleve në pishinën olimpike. Federica Pellegrini, e shtata. Chad le Clos, i pesti. Dhe, Katinka Hosszu, po ashtu e shtata. Tre të mëdhenjtë e notit nuk arritën të përfundojnë në podiumin e medaljeve në “Tokio Aquatics Center” të mërkurën.

Në Olimpiadën e saj të pestë dhe të fundit, 32-vjeçarja Pellegrini kishte shpresuar të fitonte një medalje më shumë në stilin e lirë në 200 metra - një ngjarje që ajo e fitoi në Lojërat Olimpike “Pekini 2008” dhe ende e ka emrin e saj në librin e rekordeve botërore. Por, Pellegrini aspak nuk ishte konkurrencë për të rejat, si Ariarne Titmus e Australisë, e cila fitoi medaljen e artë me një kohë që ishte gati për dy sekonda e gjysmë më e shpejt se italiania.