Tokio 2020

Diplomacia e basketbollit: SHBA-ja dhe Irani takohen në Lojërat Olimpike

Foto: AP
 

Amerikanët duartrokitën himnin kombëtar iranian. Iranianët duartrokitën himnin e SHBA-së. Kishte disa shtrëngime duarsh para, shumë më shumë shtrëngime duarsh pas, dhe fjalë sportive midis lojtarëve gjatë gjithë lojës. Për dy orë ishte diplomaci basketbolli.

Është ende disi e rrallë që SHBA-ja dhe Irani - kombe që nuk kanë pasur marrëdhënie diplomatike për më shumë se katër dekada - të mblidhen në çdo gjë, nga ngjarjet sportive e deri te bisedimet bërthamore. Ndodhi të mërkurën në Lojërat Olimpike të Tokios, ku SHBA-ja lehtësisht mposhti Iranin 120:66, një rezultat që së shpejti mund të harrohet, por një skenë që mund të mbahet mend gjatë.