Tokio 2020

Pishina vezulluese dhe e zbrazët mishëron fatkeqësinë olimpike

FOTO: AP
 

Arena e sporteve ujore pranë Gjirit të Tokios është me të vërtetë një strukturë mbresëlënëse, uji blu vezullues i dy pishinave është i rrethuar në të tri anët nga rreshtat e lartë të ulëseve që, në një vit normal olimpik, do të ishin mbushur me rreth 15 mijë tifozë të zhurmshëm.

Sigurisht, nuk ka asgjë normale në lidhje me këto Lojëra Verore, që do të thotë se arena “Tokio Aquatics Center” është e destinuar të shihet një simbol i planifikimit të dobët, shpenzimeve të pangopura dhe kohës tmerrësisht fatkeqe. Për shkak të pandemisë së koronavirusit, këto Lojëra Olimpike janë të bëra për televizor. Asnjë tifoz nuk lejohet. Vështirë se ndonjë nga ato 15 mijë ulëset do të nevojitet për garën e notit, e cila është gjithmonë një nga sportet më interesante të Lojërave Verore Olimpike.