Tokio 2020

Sportistët shkojnë të vetëm në Tokio, familjarët i shikojnë nga larg

FOTO: AP
 

Michael Phelps kapi dorën e nënës së tij, përtej një rrethoje pranë pishinës. Notari 19-vjeçar sapo kishte fituar medaljen e tij të parë olimpike - natyrisht të artë - në lojërat olimpike “Athina 2004” dhe këtë sukses donte ta ndante me gruan që e rriti.

Një lloj feste e tillë, mes më të dashurve, nuk do të ndodhë në lojërat olimpike “Tokio 2020”, që nisin javën tjetër me një vit vonesë për shkak të pandemisë së koronavirusit. Asnjë spektator - vendas ose i huaj - nuk do të lejohet në shumicën dërrmuese të ngjarjeve, ku sportistët do t’i varin vetë medaljet e fituara, për t'u mbrojtur nga përhapja e koronavirusit. Po ashtu në podium nuk do të ketë asnjë shtrëngim të duarve apo përqafime.