Tech

Meta mbyll mijëra llogari false në Kinë

 

Kompania e rrjeteve sociale të Metas ka bërë të ditur se ka mbyllur një rrjet me mijëra llogari të rreme dhe mashtruese në Kinë. Përdoruesit u paraqitën si amerikanë dhe kërkuan të përhapnin përmbajtje polarizuese rreth politikës amerikane dhe marrëdhënieve SHBA-Kinë.

Ndër temat për të cilat rrjeti postoi ishin aborti, çështjet e luftës kulturore dhe ndihma për Ukrainën, shkruan BBC.