Tech

Meta pritet të lansojë modelin e ri të Inteligjencës Artificiale për shkrimin e kodeve kompjuterike

Foto ilustrim
 

Kompania teknologjike Meta Platforms, ka njoftuar se do ta lansojë një model të inteligjencës artificiale (AI) i krijuar për të ndihmuar në shkrimin e kodit kompjuterik, duke e çuar më tej shtytjen e saj drejt teknologjisë së re, raportoi të dielën Reuters.

Në një postim në blog, gjiganti i rrjeteve sociale ka thënë se Code Llama, i cili do të jetë falas, mund të shkruajë kodin bazuar në kërkesat e tekstit të shkruar nga njerëzit dhe mund të përdoret për plotësimin dhe korrigjimin e kodit.