Tech

Angela Merkel preferon më shumë “Smiley-in”

Fushatë zgjedhore do të thotë te jesh gjithmonë në kontakt me votuesit, ku bëjnë pjesë edhe të rinjtë. Angela Merkel është e vetëdijshme për fuqinë e mediave sociale. Tani ajo iu përgjigj pyetjeve të yjeve në YouTube, bën të ditur DW.

Emra të çuditshëm e gati të pamundur për t'u shqiptuar: "ItsColeslaw", "MrWissen2Go", "AlexiBexi" dhe "Ischtarlsik", por kështu quhen disa nga yjet e YouTube-it gjerman që të mërkuren për një orë kishin mundësi të bisedonin me Angela Merkel në Berlin. E gjitha u organizua nga një kanal televiziv privat. Nëse kancelarja ka mundur të mbajë mend emrat e tyre, nuk dihet.