Tech

Musku nuk po ia gjen fijen lëmshit të mediave sociale

 

Që kur njeriu më i pasur në botë pagoi 44 miliardë dollarë për Twitter, platforma ka luftuar për t’i përcaktuar rregullat e saj për dezinformimin dhe gjuhën e urrejtjes, ka lëshuar njoftime kontradiktore dhe nuk ka arritur të adresojë plotësisht atë që studiuesit thonë se është rritje shqetësuese e gjuhës së urrejtjes

Tani që ai është kthyer në Twitter, neo-nazisti Andrew Anglin dëshiron që dikush t’ia shpjegojë rregullat.

Anglin, themeluesi i një uebsajti famëkeq neo-nazist, u rikthye të enjten, një nga shumë përdorues të ndaluar më parë për të përfituar nga një amnisti e dhënë nga pronari i ri i Twitter, Elon Musk. Të nesërmen, Musk e kishte larguar edhe Yenë, reperin e njohur më parë si Kanye West.