Tech

Gjatë këtij viti, ‘gejmerat’ luajtën dhe shpenzuan më pak në lojëra dhe pajisje

 

Kur pandemia filloi rreth dy vjet e gjysmë më parë, njerëzit duhej të ndryshonin stilin e jetës dhe mënyrën se si jetojnë dhe punojnë. Disa filluan të punojnë nga shtëpia, ndërsa disa, për shkak të natyrës së punës, qëndruan në shtëpi pa punuar dhe morën ndihmën e shtetit, shkruan Bloomberg.

Vendet e mëparshme të punës, dalja dhe shoqërimi më pas u zëvendësuan me aktivitetet shtëpiake, dhe për shumë kjo nënkuptonte shikimin e televizionit dhe shërbimeve të tjera, si dhe luajtjen e videolojërave. Kërkesa për pajisje lojërash ishte rritur në masë të madhe.