Tech

Koreja e Jugut zhvillon tatuazhe nanoteknike si pajisje për monitorimin e shëndetit

 

Koreanët e Jugut së shpejti mund të jenë në gjendje të mbajnë një pajisje brenda trupit të tyre, në formën e një tatuazhi, që automatikisht i paralajmëron ata për problemet e mundshme shëndetësore, nëse projekti i një ekipi shkencor jep rezultate.

Studiuesit në Institutin e Avancuar të Shkencës dhe Teknologjisë në Kore (KAIST) kanë zhvilluar një bojë elektronike tatuazhi të bërë nga metal i lëngshëm dhe nanotuba karboni që funksionon si një bioelektrodë, raporton Reuters të martën.