Tech

Autoritetet italiane paralajmërojnë kundër përdorimit të Google Analytics

 

Autoritet italiane për mbrojtjen e të dhënave kanë thënë se e kishin gjetur një publikues lokal duke përdorur mjetin shumë popullore të analizës së audiencave, Google Analytics, në një mënyrë që shkelte rregullat e mbrojtjes së konsumatorit në Evropë, shkruan Bloomberg.

Publikuesi Caffeina Media Srl përdorte Google Analyticsin për grumbullimin e adresave IP, informacionit të shfletuesit, sistemit operativ, rezolucionit të ekranit, gjuhës madje edhe datës dhe orës së vizitës.