Tech

Ekipi kibernetik i Ushtrisë gjermane që po lufton ndaj hakerëve rusë

 

Ushtria gjermane Bundeswehr, posedon një ekip të posaçëm për sigurinë kibernetike. Luftimet në Ukrainë e kanë nxitur këtë shtet perëndimor që ta kthejë vëmendjen kah interneti, kibernetika e siguria e të dhënave online.

Të paktën 200 specialistë punojnë që siguria kibernetike gjermane të jetë në nivelin e duhur. Ata po merren me zbulimin e boshllëqeve infrastrukturore në fushën e teknologjisë informative (TI) të shtetit rus dhe jo vetëm, shkruan “TheTimesHub” të martën.