Tech

SHBA-ja ndalon gjigantin teknologjik të Kinës për shkak të sigurisë kombëtare

 

China Unicom është bërë gjigandi i fundit kinez i telekomunikacionit që është ndaluar nga SHBA-ja për shkak të shqetësimeve "të rëndësishme" të sigurisë kombëtare dhe spiunazhit.

Komisioni Federal i Komunikimeve (FCC) tha se kishte votuar unanimisht për revokimin e autorizimit për njësinë amerikane të kompanisë për të operuar në SHBA.