Tech

FBI-ja dhe Europoli shkyç serverët kompjuterikë që u përdorën në sulme kibernetike ndërkombëtare

 

FBI-ja dhe policia nga shumë vende evropiane dhe Kanadaja kanë bllokuar 15 serverë kompjuterikë që janë përdorur në "sulme të mëdha ndërkombëtare kibernetike", thanë agjencitë e zbatimit të ligjit këtë javë.

Europol, agjencia e zbatimit të ligjit të Bashkimit Evropian, tha se pas konfiskimit të serverëve, hetuesit kanë identifikuar "më shumë se 100 biznese" që ishin në rrezik për t'u hakuar nga kriminelët kibernetikë, duke përfshirë grupet ransomware.