Tech

Mos ruani fjalëkalime në këta ‘browser’, as antivirusi nuk iu ndihmon

 

RedLine Stealer, një malware për vjedhjen e informacionit me qëllim të keq, funksionon në platforma të njohura si Chrome, Opera dhe Edge. Analistët e sigurisë këshillojnë që fjalëkalimet të mos ruhen në këta ‘browser’.

RedLine mund të merret ligjërisht në forumet e krimit kibernetik për rreth 200 dollarë dhe është i lehtë për t'u zbatuar në praktikë. Përdoret për të vjedhur informacione rreth mallrave. Qendra e sigurisë, AhnLab ASEC, paralajmëroi se përdorimi i opsionit të hyrjes automatike në browseret e internetit nuk është një ide e mirë.