Tech

Amazoni shkurton izolimin për punëtorët e prekur me COVID-19

Foto: AP
 

Amazon.com të premten u ka thënë punëtorëve se duhet të izolohen vetëm për një javë pas testimit pozitiv për COVID-19, në vend të 10 ditëve, pas udhëzimeve të përditësuara shëndetësore të SHBA-së.

Varianti Omicron i koronavirusit ka shkaktuar një rritje të rasteve në Shtetet e Bashkuara dhe mungesa të punëtorëve në shkolla, linja ajrore dhe biznese. Të martën, Qendra e SHBA-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) mbështeti udhëzimet e fundit që njerëzit që kontraktojnë virusin mund t'i japin fund izolimit të tyre pas pesë ditësh.