Tech

Facebooku shpjegon problemin prapa rënies masive të hënën

 

Rënia masive që rrëzoi Facebookun dhe shërbimet tjera të kompanisë (Instagramin, WhatsAppin, Oculusin, Messengerin), dhe rrjetin e brendshëm të vetë kompanisë nisi nga një mirëmbajtje rutinë të hënën.

Sipas zëvendëspresidentit të Infrastrukturës në Facebook, Santosh Janardhan, një komandë e lëshuar pa dashje gjatë mirëmbajtjes shkaktoi një fikje të bazës e cila i lidh të gjitha qendrat e të dhënave të Facebookut në të gjithë botën.