Tech

Videolojërat po përdoren nga ekstremistët për të përhapur urrejtje

Foto: BBC
 

Ekstremistët po përdorin videolojëra dhe platformat e lojërave për mesazhe, për të përhapur urrejtje, ka gjetur BBC Click.

Për tre muaj, hetuesit gjetën antisemitizëm, racizëm dhe homofobi në platforma, përfshirë DLive dhe Odysee, ku përdoruesit luajnë dhe bisedojnë me njëri tjetrin për lojërat si ajo Call of Duty and Minecraft.