Tech

Kina i kategorizon lojërat online si “droga elektronike”

 

Aksionet e “Tencent” dhe “NetEase” ranë për më shumë se 10 për qind në tregun e Hong-Kongut para se t’i rikthenin disa prej këtyre humbjeve. Investitorët, sipas agjencisë britanike të lajmeve BBC, janë gjithnjë e më të shqetësuar për sulmin ndaj firmave nga Pekini. Gjatë muajve ​​të fundit, autoritetet kanë njoftuar një sërë masash për ta forcuar kontrollin e tyre mbi teknologjinë dhe kompanitë private të arsimit

Aksionet e dy prej kompanive më të mëdha të lojërave online në Kinë kanë evidentuar rënie të theksueshme, pasi që një media shtetërore i quajti lojërat e tilla si “droga elektronike”.

Aksionet e “Tencent” dhe “NetEase” ranë për më shumë se 10 për qind në tregun e Hong-Kongut para se t’i rikthenin disa prej këtyre humbjeve. Investitorët, sipas agjencisë britanike të lajmeve BBC, janë gjithnjë e më të shqetësuar për sulmin ndaj firmave nga Pekini. Gjatë muajve ​​të fundit, autoritetet kanë njoftuar një sërë masash për ta forcuar kontrollin e tyre mbi teknologjinë dhe kompanitë private të arsimit.