Tech

Babai ndërton një veshje robotike për të birin që ta ndihmojë të ecë

 

Inxhineri i robotikës, Jean-Louis Constanza, ka ndërtuar një veshje robotike për të birin e tij 16-vjeçare Oscar, e cila e lejon atë që të ecë, raporton BBC.

Oscar, që është në karrocë me rrota, e aktivizon veshjen duke thënë “robot ngrihu” dhe veshja më pas ec në drejtim të tij. Jean-Louis, është bashkëthemelues i kompanisë që ndërton veshjet që lejojnë përdoruesit të ecin për disa orë në ditë.