Tech

SHBA-ja tërheq urdhrat për ndalimin e TikTokut

Foto: AP
 

Shtëpia e Bardhë ka shfuqizuar urdhrat ekzekutivë të kohës së Donald Trumpit që tentuan të ndalojnë aplikacionet TikTok dhe WeChat dhe do të rishikojë format për të identifikuar rreziqet e sigurisë kombëtare me aplikacionet e programeve të lidhura me Kinën.

Një urdhër i ri ekzekutiv detyron Departamentin e Tregtisë që të ndërmarrë atë që zyrtarët e përshkruajnë si analiza me “prova të bazuara” të transaksioneve që përfshijnë aplikacionet. Zyrtarët janë të shqetësuar për aplikacionet që mbledhin të dhënat e përdoruesve ose që kanë lidhje me ushtrinë kineze a aktivitete të inteligjencës.