Tech

Helikopteri i NASA-s fluturon suksesshëm në Mars

 

“Tani mund të themi se njerëzit e kanë drejtuar një helikopter në një tjetër planet”, ka thënë e lumtur MiMi Aung, menaxhere e projektit për “Ingenuityn” në laboratorin Jet Propulsion nga NASA, në Pasadena të Kalifornisë. “Kemi qenë duke folur qe sa kohë për “çastin tonë të vëllezërve Wright në Mars dhe ja ku është”

Agjencia hapësinore amerikane ka dërguar me sukses një helikopter të vogël në sipërfaqen e planetit Mars.

Droni, i emërtuar “Ingenuity”, ka qëndruar në ajër për më pak se një minutë, por NASA po e cilëson këtë të arritur si fluturimin e parë të kontrolluar në botën tjetër.