Tech

Paneli diellor që grumbullon energji në hapësirë për ta rikthyer në Tokë

Paneli diellor që grumbullon energji në hapësirë për ta rikthyer në Tokë
 

Paneli – i njohur me emrin PRAM – ishte i pari i tillë që ishte lansuar në maj të vitit 2020, i ngjitur për dronin pa pilot X-37B të Pentagonit, me qëllim që të mbledhë energji drite nga dielli për ta shndërruar atë më pas në elektricitet. Droni do të sillet rreth Tokës çdo 90 minuta

Londër, 26 shkurt – Shkencëtarët që punojnë për Pentagonin e kanë testuar me sukses një panel diellor në hapësirë, i cili e ka madhësinë e një kutie të picës dhe është i dizajnuar si prototip i një sistemi të ardhshëm për të përçuar rrymë nga hapësira në ndonjë pikë të caktuar në tokë.

Paneli – i njohur me emrin PRAM – ishte i pari i tillë që ishte lansuar në maj të vitit 2020, i ngjitur për dronin pa pilot X-37B të Pentagonit, me qëllim që të mbledhë energji drite nga dielli për ta shndërruar atë më pas në elektricitet. Droni do të sillet rreth Tokës çdo 90 minuta.