Tech

MacOS s’është më sistemi i dytë operativ më i përdorur për kompjuterë

MacOS s’është më sistemi i dytë operativ më i përdorur për kompjuterë
 

Për shumë vjet, çdo raport në shpërndarjen e tregut të sistemeve operative për kompjuterë kishte dy rivalë kryesorë: Microsoftin e Windowsit si lider të padiskutueshëm dhe macOS-in e Applet që ishte i dyti. Por viti 2020 e ndryshoi edhe këtë treg. Chrome OS u bë i dyti më i përdorur duke lënë prapa sistemin e gjigantit amerikan, Apple.

Sipas të dhënave të kompanisë që merret me të dhëna në treg, IDC, Chrome OS ka kaluar macOS-in pak nëpër tremujorë, por viti 2020 ishte i pari i plotë kur Apple doli në vend të tretë.