Tech

Shkencëtarët krijojnë mikro-robot që mund t’i luftojë qelizat kancerogjene

Shkencëtarët krijojnë mikro-robot që mund t’i luftojë qelizat kancerogjene
Foto: BBC

Shkencëtarë në Universitetin Cornell njoftojnë se kanë krijuar një mikro-robot i cili lëviz përmes katër “këmbëve” dhe mund të shihet vetëm me mikroskop.

Sipas raportimit të BBC, shkenctarët për me pak se një javë mund të krijojnë një milion robotë, ndërsa “këmbët” e tyre mund të lëvizin duke përdorur dritën laser.