Tech

Game Boy, loja e parë pa bateri, vetëm me energji diellore

Game Boy, loja e parë pa bateri, vetëm me energji diellore

Game Boy pa bateri është shpikja më e re e mundësuar nga energjia diellore, e ngjashme me lojërat portative të viteve ’90 dhe ju lejon të luani tetris, shah e tjerë.

Rezultati do të paraqitet në konferencën ”UbiComp 2020” nga studiuesit amerikanë nga Universiteti i Northwesternit së bashku me kolegët holandezë nga Universiteti i Teknologjisë ”Delft”.