Tech

Zhvillohet miniroboti që lëviz pa bateri

Zhvillohet miniroboti që lëviz pa bateri
 

Një ekip shkencëtarësh nga Universiteti i Kalifornisë Jugore ka zhvilluar një robot 88 miligramësh që lëviz, ngjitet dhe bart ngarkesa duke përdorur muskuj artificialë.

Roboti është emëruar “RoBeetle”, “Roboti Brumbull”.