Tech

Mikroskopi ultra i shpejtë për botën kuantike

Mikroskopi ultra i shpejtë për botën kuantike

Proceset që ndodhin brenda komponenteve të vogla elektronike ose në molekula, tani mund të xhirohen në një rezolucion prej disa qindra atosekondave dhe deri në atomin individual.

Funksionimi i komponentëve për kompjuterët e ardhshëm, tani mund të xhirohet me të ashtuquajturën cilësi HD. Manish Garg dhe Klaus Kern, studiues në Max Planck Institute for Solid State Research në Stuttgart, e kanë krijuar një mikroskop për proceset jashtëzakonisht të shpejta që ndodhin në shkallën kuantike.