Tech

Mosmarrëveshjet për fondet kufizojnë përpjekjet për lirinë e internetit

Mosmarrëveshjet për fondet kufizojnë përpjekjet për lirinë e internetit

Një grup global për lirinë e internetit, i financuar nga Shtetet e Bashkuara, thotë se është detyruar të pakësojë punën e tij për shkak të një mosmarrëveshje të re për çështjen e fondeve me Agjencinë e Amerikane për Median Globale (USAGM).

Laura Cunningham, shefe ekzekutive në detyrë e Fondit të Teknologjisë së Hapur me qendër në Washington, në një letër të raportuar për herë të parë nga gazeta Washington Post javën e kaluar akuzoi agjencinë dhe drejtuesin e saj, Michael Pack, për moslirimin e 20 milionë dollarëve në fonde të miratuara nga kongresi për të promovuar qasjen në internet në të gjithë botën, veçanërisht në vendet autoritare si Kina dhe Irani.