Tech

Nis misioni i NASA-s për kërkimin e gjurmëve të jetës në Mars

Nis misioni i NASA-s për kërkimin e gjurmëve të jetës në Mars
Foto: AP

Pajisja kozmike më e sofistikuar dhe më e madhe që është ndërtuar ndonjëherë për planetin Mars, e që është një makinë e madhe sa një veturë dhe mban kamera, mikrofona, laserë dhe sonda, u nis për Planetin e Kuq të enjten, me projektin ambicioz për të sjellë mostra që do të analizohen për shenja të jetës së lashtë në këtë planet.

Fluturakja kozmike “Perserverance” e NASA-s u lansua në një raketë të madhe Atlas V dhe do të arrijë në misionin e saj në Mars në shkurt të vitit të ardhshëm, pas një udhëtimi prej shtatë muajve dhe 480 milionë kilometrave, shkruan AP.