Tech

Pajisjet 5G të Huaweit duhet të largohen nga Britania deri më 2027

Pajisjet 5G të Huaweit duhet të largohen nga Britania deri më 2027
Foto: BBC

Shërbyesit e telefonisë mobile në Britani të Madhe e kanë të ndaluar të blejnë pajisje të reja 5G të Huaweit pas 31 dhjetorit, dhe duhet të largojnë gjitha pajisjet e 5G të kompanisë kineze nga rrjetet e tyre deri në vitin 2027, shkruan BBC.

Sekretari i Digjitalizimit i Britanisë, Olivier Dowden, ka kumtuar vendimin. Këto sanksione i pasojnë atyre që ka vendosur Washingtoni ndaj kompanisë, që thotë se firma përbënë rrezik të sigurisë nacionale, diçka që Huawei ka mohuar.