Tech

Singapori po mbështetet në teknologjinë e përcjelljes së kontakteve në luftën anti-Covid

Singapori po mbështetet në teknologjinë e përcjelljes së kontakteve në luftën anti-Covid
 

Disa pajisje që mbahen me vete janë të fundit që i janë shtuar përpjekjeve për përcjelljen e kontakteve të rasteve me COVID-19 në Singapor.

E tëra që përdoruesit duhet të bëjnë, është të mbajnë pajisjen “Trace Together Tokens” me vete, në xhep apo çantë. Bateria i zgjat deri në nëntë muaj dhe funksionon përmes valëve dhe ruan të dhënat për kontaktet deri në 25 ditë. Agjencia e qeverisë së Singaporit e cila i krijoi këto pajisje thotë se “Tokenet”, dhe teknologjia në përgjithësi, nuk janë “shkopinj magjikë”, por ndihmojnë në përpjekjet për të gjurmuar kontaktet.