Tech

Potenciali ynë post-pandemik qëndron në fushën e teknologjisë informative dhe kapitalin e ndërlidhur njerëzor

Potenciali ynë post-pandemik qëndron në fushën e teknologjisë informative dhe kapitalin e ndërlidhur njerëzor
Artikull i sponsorizuar

Shkruan Driton B. Hetemi

Kosova si vend në tranzicion dhe në zhvillim, nuk e ka potencialin e njejtë me shtetet zhvilluara të cilat janë duke ndërtuar pako enorme financiare rreth mbështetjes së rimëkëmbjes ekonomike pas pandemisë. Sidoqoftë, pakot financiare tona, sado modeste të jenë ato, duhet kanalizuar drejt mbështetjes së kapitalit njerëzor në fushën e teknologjisë informative, në mënyrë që kapitalizimi i subvencioneve të jetë më domethënës dhe efektiv.