Tech

“Solitaire” mbush 30 vjet

“Solitaire” mbush 30 vjet
 

Loja kompjuterike “Solitaire” ka mbushur 30 vjet të premten. Microsofti po e feston këtë përvjetor me 35 milion njerëz në muaj që janë aktivë në lojë, e me më shumë se 100 milionë lojë të luajtura në ditë.

“Solitaire” fillimisht ishte pjesë e Windows 3.0 më 1990, e dizajnuar për t’i mësuar përdoruesit si të përdorin miun. Bartja virtuale e kartave dhe vendosja e tyre bazuar në renditjen e caktuar, mësoi bazën e opsionit ‘drag and drop’ në Windows, e që përdoret akoma në shumë pjesë të sistemit operativ.