Tech

Pajisja që kthen në fjali valët e trurit

 

Shkencëtarët kanë bërë një hap të madh përpara në dekodimin e asaj se çfarë thotë një person, vetëm duke përcjellur valët e trurit të tij.

Ata i kanë përsosur algoritmet kthimin e valëve të trurit në fjali dhe me një normë gabimi të fjalëve me vetëm tre për qind, raporton BBC, transmeton KOHA.